Nieuws

Via Jammusicware kun je nu ook drumles volgen, gegeven door mijn dochter Mira. Voor meer info klik op de lessen button. [...]
lees meer >

meer nieuws >

HEY !

Tof dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is John Burgers. Naast muziekdocent ben ik toetsenist, gitarist en entertainer in hart en nieren. Als ik op het podium sta, zit ik zelden rustig op mijn kruk. Liever sta ik er bovenop of kruip ik eronder om het publiek op te zwepen. Aan mijn apparatuur, sound en geluiden stel ik hoge eisen. Mannen als Prince, BB-king, Ray Charles, Stevie Wonder, Gary Moore, Sting en Billy Preston zijn een voorbeeld van me, maar ook artiesten als Beyoncé, Lady Gaga, Lianne La Havas, Bruno Mars, Snarky Puppy en Gregory Porter en dergelijke, zijn een grote inspiratiebron..
Vanaf mijn 21e, da's nu zo'n dikke 35 jaar geleden,speelde ik als professioneel muzikant in diverse coverbands. Daarbij begeleidde ik veel artiesten, waaronder Charice Pempengco, Berget Lewis, Waylon, Glennis Grace, Bert Heerink, Jeroen vd Boom, Nikki, Nathalie, Billy Yates. Twee seizoenen als vaste begeleidingsband van het muziek tv-programma; 'maan bij nacht', met o.a. Bonnie Tyler, was een van mijn hoogtepunten. In 2008 speelden we met de Frontline showband in de Kuip, bij het 100-jarig bestaan van Feyenoord en samen met Big Black and Beautiful en Replay in Ahoy. Afwisselend en creatief actief was ik in andere facetten. Zoals sessiewerk voor o.a. Harry Slinger, muziek schrijven/produceren voor VPRO-tv en promo's voor Ilse de Lange. Met Back To Basic, ging ik terug naar waar ik ooit begon; lekker muziek maken die mijn voorkeur heeft op een kleine locatie, dicht bij het publiek. Vanaf 2016 deed ik sessiewerk voor en trad ik live op met countrygitarist Johnny Bernhard, Jan Akkerman en zangeres Jacky van der Griend.  Kijk gerust verder op mijn site, daar vind je meer info over mij en/of mijn lessen.
Wie weet gaan we elkaar binnenkort zien.

GROET VAN JOHN.